Chiar daca stim cum sa avem grija de parul nostru acasa, specialistii ne recomanda sa mergem regulat la salon, pentru a ne asigura ca parul isi mentine frumusetea si stralucirea. De ce este important sa mergem regulat la salon? Am stat de vorba cu Denisa Hazaparu, Hairstylist si Tehnician culoare cu peste 10 ani experienta in domeniu pentru a afla tot ce trebuie sa stim despre importanta vizitelor la salon.

Denisa este de parere ca, in primul rand, un specialist bun stie sa recomande tratamentele, produsele si procedurile specifice problemei pe care parul o intampina. Folosirea unor produse neadecvate pot dauna parului mai mult decat vopsitul lunar.

Problema cea mai des intalnita este descuamarea scalpului, care poate fi usor confundata cu matreata. Folosirea produselor antimatreata nu vor ajuta deloc la tratarea acesteia. Matreata este o afectiune la nivelului scalpului, pe cand descuamarile apar in urma folosirii in exces a unor produse care usuca scalpul prea tare. In cazul descuamarilor, ideal este ca scalpul sa fie hidratat si nu curatat mai intens.

Nicun produs sau instrument pentru par nu a fost inventat pentru a strica. Modul in care acestea sunt folosite poate fi daunator sau nu. Multe persoane cred, in mod ernoat, ca pudra decoloranta arde parul. Folosita gresit sau aplicata incorect, ea poate dauna parului. De aceea, este important sa apelam la specialisti si sa mergem la salon.

La nivelul firului de par, intalnim doua tipuri de degradare. Degradarea mecanica, care apare in urma folosirii incorecte a ustensilelor de coafat (parul se rupe, se arde, devine casant) si degradarea chimica, care survine in urma folosirii incorecte a produselor de colorare/decolorare a parului.

Ce se intampla in timpul decolorarii parului?

decolorare par

In timpul decolorarii, proteina din firul de par, care sta la baza unui fir de par sanatos si elastic, se pierde. De asemenea, se pierde si stratul de lipide, strat responsabil pentru hidratarea si flexibilitatea firului de par. Cuticula este si ea afectata.

Doar cand cele trei straturi ale firului de par sunt in echilibru putem vorbi despre un par sanatos. Un par destructurat chimic nu poate fi tratat acasa, este nevoie de o vizita la salon pentru a fi tratat de catre specialisti.

La fel de importanta este si starea de bine pe care timpul petrecut la salon o ofera. Este un ritual de suflet care ofera incredere in sine.

Interviu publicat pe www.fpm.ro, in anul 2018.

Lasa un comentariu