Intre programarile la salon, pentru vopsit, coafat, tuns si tratamente, trebuie sa avem grija de parul nostru singure, acasa. Un par frumos si sanatos are nevoie de ingrijire constanta, spalare si hidratare, uscare corecta. 

Vrei sa afli care sunt cele mai bune sfaturi de ingrijire de la un specialist?

Pentru o ingrijire corecta, iti recomand spalarea parului cu simt de raspundere. Scalpul se maseaza usor, cu o cantitate mica de sampon, apoi se spala lungimea, pâna la vârfuri. Daca parul este foarte murdar, este mai gras sau este incarcat de produse de styling, spalarea se repeta. Se clateste si se aplica masca sau balsamul, doar pe lungime. Aplicate la radacina vor face ca parul sa se ingrase mult mai rapid si sa nu aiba volum

Este foarte important ca produsele folosite, samponul, balsamul si masca, sa fie in concordanta cu firul de par si necesitatile acestuia.  La fel de importanta este clatirea in profunzime a parului. Rezidurile de produse ramase in par il pot ingrasa si ii vor da un aspect tern si lipsit de volum. Spalarea parului cu apa reglata la o temperatura mai scazuta protejeaza culoarea, structura si inchide cuticula.

Dupa spalare, parul de usuca in prosopul, suvita cu suvita. Nu este indicat sa fie tinut in prosop deoarece capata o forma nedorita, firul de par se subtiaza si devine mai greu de aranjat. Inainte de uscare se aplica fluid/spuma/spray la radacina, pentru volum si sustinere, iar pe lungime fluid/spray/ulei pentru a sigila cuticula. 

Uscarea corecta a parului cu feohnul se face cu aer la temperatura medie, pentru a proteja firul de par, de sus in jos, fara a fi pieptanat, fara a se trage de el. Se netezeste usor intre degete si se usuca complet. Uscarea parului cu autorul periei se face doar daca exista dexteritate in acest sens, atfel parul poate fi deteriorat grav sau rupt.

coafat-ingrijire-acasa

Pentru a evita ruperea parului in timpul somnului, Denisa ne sfatuieste sa dormim intodeauna cu parul prins. Buclele mari prinse in agrafe, un coc lejer in crestet, suvitete rasucite sau cozile impletite nu doar ca vor proteja parul pe timpul noptii dar vor ajuta si la aranjarea rapida a acestuia dimineata. 

Pentru un par sanatos si stralucitor, specialistul ne recomanda sa folosim produse profesionale, destinate tipului nostru de par. Pentru a obtine mai mult volum, parul trebuie uscat cu capul in jos iar feohnul orientat in sensul de crestere, pentru a nu deteriora cuticula. De asemenea, este de preferat un feohn cu reglarea temperaturii, pentru a putea usca parul cu aer la o temperatura medie. Vizitele regulate la salon, pentru a tunde vârfurile si a stimula cresterea, dar si pentru aplicarea de tratamente specifice, sunt obligatorii. Doar un specialist poate avea grija asa cum trebuie de parul nostru. 

Lasa un comentariu